П’ятниця, 29 Березня, 2024

Сєнкевич дав коментар щодо ситуації з пивним брендом та ялинками

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич висловив свою думку щодо ситуації з одним із пивних магазинів, працівники якого пошкодили дерева на проспекті Центральному. Ситуацію, що склалася, він у подробицях описав у своєму Телеграм каналі, а також на офіційній сторінці міського голови у Фейсбук. Детальніше на mykolaiv-yes.

Він нагадав, що, деякий час тому, один з пивних брендів, який взяв в оренду торгову площу для магазину на проспекті Центральному, самовільно прийняв рішення обрізати ялинки, що росли поблизу магазину, аби дерева не загороджували вивіску. Миколаївці не змогли проігнорувати подібну поведінку, обурившись діями власників крамниці. Тоді керівництво пообіцяло місту, що закупить і посадить нові дерева замість пошкоджених.

“..Закінчилось усе тим, що магазин просто переїхав, забравши з собою свою яскраву вивіску, яка коштувала ялинкам верхівок”, – розповів міський голова.

Стало відомо, що магазин розмістився на одній з центральних вулиць міста.

“На щастя, хоч платани, які ростуть перед ним, уціліли”, – пояснив Сєнкевич.

Олександр Сєнкевич повідомив, що перед входом до магазину з’явився бетонний блок. Також Сєнкевич згадав, що, за збігом обставин, поблизу нової точки продажу був виявлений прорив водопроводу, тому тротуар буде розрито комунальниками для усунення аварії. Він також нагадав, що місто все ще очікує від власників мережі магазинів на купівлю нових дорослих ялинок і попросив погодити місце та час висадки нових дерев з Департаментом ЖКГ.

Пивний бренд відреагував, розмістивши у коментарях до допису офіційну відповідь Держекоінспекції на запит про видалення дерев за підписом першого заступника директора ДЖКГ Олександра Брижатого, у якому засвідчено, що дерева знаходяться в задовільному стані та не підлягають видаленню. На своїй сторінці у Фейсбук представники магазину розмістили публікацію, в якій йдеться, що з приводу пересадки або видалення ялин зверталися до ДЖКГ двічі, втім, обидва рази отримали відмову. Незважаючи на відмову, підприємець все ж таки висадив дерева на території військової частини 36-ї окремої бригади морської піхоти ім. контр-адмірала Михайла Білинського.

Варто зазначити, що думки миколаївців у Фейсбук щодо цієї ситуації розділилися: хтось висловлюється на користь радикальних дій влади, хтось розповідає про інші випадки безкарності після вирубки дерев у місті, хтось засуджує, пояснюючи, що діяти необхідно законними методами.

.,.,.,.