П’ятниця, 29 Березня, 2024

Віталій Луков попросив поліцію розібратися «чорними фотографами» на Соборній

Перший віце-мер Миколаєва Віталій Луков звернувся до начальника ГУ Нацполіції Шайхета з проханням перевірити законність діяльності фотографів, які вже котрий рік поспіль пропонують зробити фото з орланами-білохвістами та мавпами у самому центрі міста, на вул. Соборній. Відповідна інформація та текст звернення розміщено на сайті міськради, пише mykolaiv-yes.com.ua.

Зазначається, що звернення датується 6 січня. У ньому віце-мер просить ініціювати порушення кримінального провадження щодо групи осіб, які експлуатують орланів-білохвостів з метою наживи. У зверненні Луков згадує, що крім того, що червонокнижні птахи регулярно експлуатуються, їм завдано каліцтв, аби у них не було можливості літати, а умови їх утримання не відповідають нормам. Крім цього, віце-мер просить перевірити, чи законна діяльність цих підприємців, та чи мають вони документи на птахів.

Свою точку зору на ситуацію, що склалася, висловили і співробітники Миколаївського зоопарку: 10 січня на їх офіційній сторінці з’явилася публікація, в якій вони повідомляють, що 10 січня відзначають День захисту орланів. У пості розповідається про орланів, їхні види, їх важливість та заходи, які кожна людина може вжити для збереження зникаючого виду – не підтримувати експлуатацію тварин та не породжувати попит на фото з орланами-білохвістами у «чорних фотографів». Адже якщо попиту на такі послуги не буде, то такі підприємці не мають бажання відловлювати рідкісні види птахів і тварин. Співробітники зоопарку зазначили, що послуги фото з дикими тваринами – злочин, який карається законом.

Раніше стало відомо, що в одного з фотографів, які пропонували фото з мавпою в центрі міста в мінусову температуру, конфіскували тварину за жорстоке поводження. На утримання мавпу взяли у Миколаївський зоопарк. Туди ж можуть направити і орланів, якщо їх конфіскують у фотографів.

Фото з Facebook Миколаївського зоопарку

.,.,.,.