П’ятниця, 29 Березня, 2024

Генерального прокурора Рябошапку звинуватили у рейдерстві миколаївського заводу “Океан”

На початку року Печерський суд вирішив арештувати майно Миколаївського суднобудівного заводу “Океан”, який кількома роками раніше був визнаний банкрутом та проданий на торгах. Ціна, за яку “Океан” купив бізнесмен Василь Капацина, просто вражає. Від стартових 1,6 млрд не залишилось і сліду, завод пішов з молотка вього за 122 млн грн. Процесом банкрутства заводу та його продажем зацікавились правоохоронні органи, таким чином держава наклала арешт на майно “Океану”. Далі на mykolaiv-yes.

Новому власнику суднобудівного заводу Василю Капацині це не сподобалося, тож він вирішив боротися за своє майно. Організував кілька мітингів під лозунгом не залишати 700 фахівців без роботи та не псувати його міжнародного іміджу, адже у “Океану” є зобов’язання по поставці барж по французькому контракту на 2,5 млн євро. В його прагненнях Капацину підтримав і міський голова Миколаєва Олександр Сенкевич, який вважає, що активи заводу, що простоюють, не приносять Україні жодної користі. 

Василь Капацина вирішив “бити” по всім фронтам та створив петицію зі зверненням до президента, в якій відкрито заявив про намір пограбувати завод. На його думку, рейдери спочатку довели його до банкрутства, а згодом почали вивозити дороге обладнання на металобрухт. 

Капацина назвав Рябошапко поплічником рейдерів

Власник вважає, що Генеральний прокурор Руслан Рябошапка та інші державні службовці є поплічниками рейдерів та мають намір знищити завод, який щойно почав відроджуватися.

“Рейдери здійснили свою атаку руками прокурорів і суддів. Імена рейдерських поплічників добре відомі: Генеральний прокурор Руслан Рябошапка, прокурори Офісу генерального прокурора Олександр Білоус і Сергій Гончаренко, а також суддя Печерського районного суду Києва Олег Білоцерківець”, – заявив у петиції Капацина. 

Підприємець вважає, що всі рішення по арешту активів та майна заводу прийняті на основі “брехливих свідчень”, а його суд навіть не вислухав. Таким чином Капацина натякає, що ситуація навколо заводу, більше схожа на спробу державного рейдерства. Свого часу, Андрій Богдан бізнесмена не підтримав та попросив “не кіпішувати”. Тепер йому залишається сподіватись лише на сприяння Володимира Зеленського, який підтримає інвестора, що вклав в розвиток країни близько 500 млн доларів.

Зауважимо, що на даний момент петицію підписало лише 203 з потрібних 25 тисяч людей, та для того, щоб виконати всі умови та потрапити на стіл до Зеленського у неї є ще 89 днів.

.,.,.,.