П’ятниця, 29 Березня, 2024

Міністр оборони проінспектував будівництво на Ширлані: невиконанням планів підрядниками займуться правоохоронці

 

На Миколаївщині вже третій рік поспіль триває будівництво багатостраждального бригадного містечка, що розташоване на військовому полігоні Широкий Лан. Роботи стартували ще наприкінці 2017 року, проте справу досі не довели до кінця. Масштабне будівництво за новим зразком обійдеться державі майже в 400 млн грн, проте, попри колосальні вкладення, військові і досі живуть в наметах, а в сезон дощів вимушені місити багно. Тиждень тому ураган “Юлія” буквально зніс наметове містечко, тож його довелось відбудовувати. Далі на mykolaiv-yes.

Днями на полігон навідався новий Міністр оборони Андрій Загороднюк. Очільник армії проінспектував хід виконання робіт та заявив, що інформацію по невиконанню підрядниками зазначених обсягів робіт протягом минулих років буде передано правоохоронним органам на виявлення матеріальної шкоди, завданої державі. На даний момент будівництво бригадного містечка вийшло на фінальну стадію. Збудовані об’єкти інфраструктури зараз оцінюються та приймаються спеціалістами Держспецтрансслужби.

Варто зазначити, що неодноразово з перевіркою на Ширлан також приїздив Степан Полторак, який заявляв про завершення будівельних робіт ще восени 2018 року. Основною складністю завершення будівельних робіт стала абсолютна автономність табірного містечка. За планом воно має власні очисні споруди, систему водопостачання, енергозабезпечення  та енергозбереження. Зважаючи на перехід на контрактну форму служби, на Широкому Лані мали побудувати сучасний спортивний комплекс для тренувань та відпочинку військовослужбовців. Після облаштування на полігоні проводитимуть не лише навчання, а й відновлення бійців, що несли службу на Сході України. 

Широкий Лан один із двох українських полігонів, що задіяні для проведення міжнародних навчань, в тому числі Сі Бриз. 

.,.,.,.