Четвер, 28 Березня, 2024

На вулиці +15, а в Миколаєві і не думають завершувати опалювальний сезон

Цієї зими миколаївці були шоковані платіжками за опалення і це при анонсованному владою зниженні тарифів. У місяці, коли температура повітря постійно була вище нуля, а снігу та морозів миколаївці майже не бачили, в платіжках за опалення були суми в декілька тисяч гривень. Наступного опалювального сезону сплатити доведеться на 30% більше, адже 15 січня було прийнято рішення про підвищення тарифів. Влада аргументувала його тим, що у Миколаєві найнижчий тариф по Україні, знизити його, на прохання Уряду, КП “Миколаївоблтеплоенерго” не може, а от підвищити необхідно. Далі на mykolaiv-yes.

Городяни вже зачекалися тепла, щоб в рази скоротити витрати на комуналку. Нарешті прийшла весна, вже кілька днів температура повітря вдень досягає +17 градусів за Цельсієм, але багатоквартирні будинки не поспішають відключати від опалення.  В “Миколаївоблтеплоенерго” прогнозують похолодання. На комунальному підприємстві повідомили, що найближчим часом чекати завершення опалювального сезону не варто. Відповідно до теплових графіків, які ще минулого року ухвалив виконком міськради, батареї у квартирах будуть теплими, поки середня температура повітря на вулиці не досягне позначки +8. Фактично, ці показники вже давно значно вище, але на підприємстві чомусь термометри показують відмінну від всього міста температуру. 

На підприємстві зазначили, що зараз здійснюють “епізодичне опалення”. Котлогенератори періодично зупиняють, але не відключають від насосів і припинення циркуляції води. 

Городяни, в свою чергу, повідомляють, що у домівках гарячі батареї та задуха, тож їм доводиться відкривати вікна. Чому вони мусять платити шалені гроші за тепло, яке виходить у хвіртку, люди не розуміють. За прогнозом погоди на найближчий тиждень, середня температура повітря вдень досягне позначки у +19 градусів, вночі також буде тепло +8. 

.,.,.,.