Вівторок, 19 Березня, 2024

Навчання: Очаківські “морські котики” десантувалися у тил ворога

Миколаївські військові в черговий раз показали високий рівень професіоналізму та бойової майстерності. Днями очаківські “морські котики” провели навчання, в ході яких пролетіли на парашутах 15 кілометрів, а після цього десантувались у сам тил ворога. Далі на mykolaiv-yes.

Військові діяли за наступною схемою: операторів 73 морського центру спецпризначенців повітряним шляхом вивели за умовну лінію зіткнення у тил противника  на парашутних системах типу “Крило”. Цей спосіб називається НАНО (High Altitude High Opening) . Військові піднялися на висоту 4 тисячі метрів, а потім десантувалися на умовну зону розташування противника  у повній амуніції разом зі зброєю. Всього “морські котики” у польоті подолали 15 кілометрів. Дана відмітка є доволі великою, але проміжною, адже військові готуються збільшити відстань і пролетіти 20 і 30 кілометрів. 

Під час польоту стан військових операторів контролювали та здійснювали  координацію дій між ними та командуванням за допомогою радіозв’язку. Спеціалісти заявляють, що схема High Altitude High Opening є надзвичайно дієвою та дозволяє розвідувальним силам приховано заходити у тил противника при повному озброєнні та виконувати поставлені завдання, коли ворог цього не очікує. 

Варто зауважити, що очаківські “морські котики” та інші миколаївські військові постійно підвищують свою бойову підготовку. Військові навчання відбуваються на Широколанівському полігоні, неодноразово до регіону прибували іноземні солдати для обміну досвідом, а також на інших тренувальних майданчиках та полігонах.

Миколаївці цінують та поважають військових, саме тому у 2014 році 79-та окрема аеромобільна бригада отримала почесне звання “Городянин року”. В історії щорічної премії це був перший випадок, коли її отримала не окрема людина, а ціла бригада. 

.,.,.,.