Четвер, 28 Березня, 2024

Мер Миколаєва заявив, що у місті COVID-19 поширюється локальним шляхом

У Миколаєві та області кількість хворих на коронавірус вже декілька днів залишається незмінною – 10 осіб у місті та 116 загалом по області. Лідерами по захворюваності залишаються Вознесенський та Доманівський район: 39 та 51 хворий відповідно. На жаль, в числі інфікованих 32 медичних працівники. За весь час загинуло двоє пенсіонерів, які хворіли на коронавірус: жінка у віці 81 року з Вознесенського району та чоловік 73 років з Доманівки. Проте, є і гарні новини – одужало вже 5 пацієнтів, які проходили лікування в обласній інфекційній лікарні та Первомайській районній лікарні. Далі на mykolaiv-yes.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич під час щоденного онлайн включення повідомив, що нині у місті на самоізоляції досі знаходяться 118 осіб, які повернулися з-за кордону. Загалом, за весь період карантину у Миколаїв повернулося 832 місцевих жителі.

“Станом на сьогодні у нас ще знаходяться 118 осіб на самоізоляції. З майже 850 людей, які прибули до Миколаєва під час карантину з-за кордону. Це означає, що більшість вже вийшла з самоізоляції, залишилось 118 людей. Думаю, найближчим часом я дам вам інформацію про те, що вони також вийшли з самоізоляції і здорові”, – повідомив мер міста.

Сєнкевич закликав миколаївців дотримуватись карантину та заявив, що у місті коронавірус поширюється виключно локальним шляхом: від хворої людини до її найближчого кола спілкування. Масового зараження немає, але це не привід відвідувати місця масового скупчення людей, ризикувати своїм здоров’ям та наражати на небезпеку близьких. 

“Є гарна новина: ми розуміємо, що сьогодні вірус розповсюджується виключно локальним способом. Це означає, що ви можете захворіти лише контактуючи (з людьми, що повернулися з-за кордону, – ред), які вже є на території Миколаївської області, а також серед людей, які є вашим колом спілкування. Якщо люди у вашому колі спілкування не виїжджали найближчим часом за територію міста і не спілкувалися з людьми не відомими їм, то це означає, що вони потенційно здорові. Але це не означає, що треба ризикувати і їхати спілкуватися кудись в людні місця, де можуть бути люди, які контактували з потенційно зараженими людьми”, – заявив Сєнкевич.

Очільник міста додав, що за два тижні карантину, які нам залишилось сидіти вдома, буде  сформовано повну картину розповсюдження вірусу в області і в місті. На сьогоднішній день випадкового інфікування не зафіксовано. Спалахи захворювання спостерігаються у тісному колі спілкування в межах родини, релігійної общини, а також медиків, які контактували з інфікованими особами без відповідного рівня захисту.  У Миколаєві та області медичні працівники досі скаржаться на дефіцит одноразових рукавичок, масок та захисних костюмів. Розбиратись в причинах цього взялась голова облради Вікторія Москаленко.

.,.,.,.