П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Миколаєві облрада продовжила контракт головлікаря інфекційки, а в ОДА вимагають проведення конкурсу

Миколаївська обласна рада та обласна державна адміністрація в черговий раз не можуть знайти згоди стосовно рішень, які впливають на боротьбу області з коронавірусом. Ще 10 квітня на позачерговій сесії облради депутати вирішили продовжити ще на п’ять років трудовий договір з головним лікарем Миколаївського обласного центру лікування інфекційних хвороб Світланою Федоровою. Далі на mykolaiv-yes.

Проте, вже 13 квітня в ході ще однієї позачергової сесії голова облдержадміністрації Олександр Стадник заявив, що відповідно до норм закону, необхідно провести конкурс на посаду головного лікаря Центру лікування інфекційних захворювань. Хоча ще три дні тому питання про продовження контракту Світлані Федоровій вирішили депутати облради. Стадник наголосив, що немає нічого проти кандидатури діючої очільниці лікарні, проте, не потрібно порушувати законні процедури. Голова ОДА вважає, що у Федорової є всі шанси на перемогу.

“Я підкреслюю, що ми “за”, але, щоб не порушувати закон, ми подамо і буде конкурс. Я думаю, що у Світлани Федорової немає конкурентів, вона пройде і це буде справедливо”, – заявив голова ОДА.

В ході сесії Світлана Федорова повідомила про необхідність будівництва нового двоповерхового корпусу інфекційної лікарні, який вміщуватиме аж 40 ізоляційних блоків для хворих на COVID-19, кір, менінгіт та інші хвороби.

Зауважимо, що це далеко не єдине питання, що викликало конфлікт гілок влади. Напередодні приїзду до Миколаєва головного санлікаря України Віктора Ляшко, у обласній інфекційній лікарні виникла фінансова криза, працівникам нічим було платити зарплату. Також, в облраді прозвітували, що ОДА 10 днів не виконували їх рішення та не направляють кошти на боротьбу з коронавірусною інфекцією. На медицину та боротьбу з COVID-19 було направлено 211 млн. гривень. Крім того, 13 квітня депутати ухвалили рішення про внесення змін до обласного бюджету та збільшення видатків на майже 260 млн. гривень.

.,.,.,.