Вівторок, 19 Березня, 2024

Працевлаштовують попри війну: про роботу Миколаївського обласного центру зайнятості

Активні військові дії залишили чимало миколаївців без роботи. Зачинялись офіси, магазини, припиняли свою роботу фірми і фирмочки. Дехто з підприємців, повідомляє сайт mykolaiv-yes, вивіз свій бізнес у безпечні регіони України. 

Повезло тим миколаївцям, які мають можливість працювати вдома або дистанційно. Проте, багато хто все-таки позбавлений роботи.

Якщо ви офіційно працевлаштовані і на час активних бойових дій втратили роботу, то держава виплатила у березні 2022 року  понад 6 тисяч гривень допомоги. 

А що робити, якщо працювали неофіційно? На Миколаївщині всю необхідну допомогу нададуть в обласному центрі зайнятості. 

Статистика звернень до Центру зайнятості

Як розповіла телеканалу “Суспільне. Миколаїв” начальниця відділу статистики та прогнозування обласного центру зайнятості Любов Міняйлова, з 24 лютого і до кінця березня за допомогою до центру вже звернулись 15 тисяч жителів Миколаївщини. 

За цей період нове робоче місце знайшла вже майже тисяча громадян. Зазначимо, що 127 безробітних вступили до лав Збройних сил України або записались до тероборони Миколаївщини. 

З початком посівної з’явилася можливість працевлаштуватись в аграрному секторі.  Цією можливістю вже скористались 750 жителів Миколаївщини. Це в основному стосується північних районів Миколаївщини. 

Слід зауважити, що з початком активних бойових дій кількість вакансій, представлених в Миколаївському обласному центр зайнятості суттєво скоротилась. В центрі називають показник зменшення – вдвоє. 

Проте, є й позитивні моменти.З’являються нові роботодавці. За місяць фахівці центру зареєстрували їх 145. Вони надали 700 вакансій. 

Де можна отримати інформацію з працевлаштування

Якщо ви вирішили шукати роботу з допомогою Миколаївського обласного центру зайнятості, то всю необхідну інформацію можна отримати з двох офіційних джерел. 

Є і працює офіційний сайт Обласного центру зайнятості. Там можна зареєструватись і переглянути всі наявні вакансії, а також залишити власне резюме. Це зручно для миколаївців, які мешкають в сільській місцевості і не мають можливості приїхати зараз до Миколаєва. Крім того, у Фейсбуці є офіційна сторінка Центру зайнятості. Там також можна поставити запитання, які вас цікавлять.Також там публікується всі оновлена інформація, що стосується роботи обласного центру зайнятості та його районних філій. Там же можна отримати інформацію про всі державні нарахування і компенсації.

.,.,.,.