Вівторок, 19 Березня, 2024

У Миколаївській військовій частині недорахувались 17 автомобілів та бронетехніки: командиру оголосили підозру

 

На Миколаївщині у військовій частині недорахувалися одразу 17 одиниць техніки. В їх числі автомобілі та бронетанкова техніка. Відповідне порушення було виявлено після перевірки, а вже 29 травня Військова прокуратура оголосила начальнику командного пункту, який також займав посаду начальника штабу з бойового управління, підозру у вчиненні кримінального правопорушення за частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу України. Тепер за недбалість командиру загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 7 років. Далі на mykolaiv-yes.

У Військовій прокуратурі Південного регіону додали, що підполковник, перебуваючи на посаді командира військової частини, допустив зникнення військової техніки на 1,2 млн грн. Тепер виясняти куди саме зникла техніка буде Державне бюро розслідувань, а саме Миколаївське представництво. 

В поле зору правоохоронців також потрапив і Миколаївський бронетанковий завод. Колишнього директора судитимуть за несплату більше мільйона гривень соціального внеску. В той же час заступника директора спіймали на зловживанні службовим становищем. Бронетанковий завод так і не отримав подвійні будинки з терасою, хоча по документам комерційний директор їх прийняв. Загальна сума збитків склала більше 355 тисяч гривень. Тепер йому загрожує від 3 до 6 років ув’язнення, а колишньому директору лише штраф. 

Варто зазначити, що за останній час це далеко не перше виявлення нестачі великої кількості техніки. Днями у нестачі військового майна на більш ніж півмільйона гривень запідозрили молодшого сержанта на Дніпровщині. З його вини вийшло з ладу більше півсотні радіостанцій та майже сто акумуляторів. 

На Запоріжжі військового спіймали на торгівлі психотропними препаратами та наркотиками. Такою діяльністю займався майор. Тепер йому загрожує від шести до десяти років за гратами з конфіскацією майна. 

.,.,.,.