Вівторок, 19 Березня, 2024

Народна депутатка Скороход запропонувала націоналізувати Миколаївський суднобудівний завод "Океан"

Миколаївські народні депутати від партії “Слуга Народу” встали на захист МСЗ “Океан”, який у 2013 році визнали банкрутом, а в 2018 році продали з торгів за 122 млн грн ТОВ “Торговий дім “Аннона”. Нині фактичним власником МСЗ “Океан” є Василь Капацина. У 2020 році на всі активи заводу накладено арешт. Нові власники стверджують, що таким чином знищується репутація МСЗ, а іноземні інвестори не хочуть з ними співпрацювати, державних замовлень також немає. На межі звільнення знаходиться 700 працівників, пише mykolaiv-yes.com.

Миколаївські нардепи проситимуть генерального прокурора розібратися з арештом майна заводу “Океан”

1

Народні обранці, які представляють у Верховній Раді Миколаївську область, проситимуть генерального прокурора розібратися у питанні арешту майна суднобудівного заводу “Океан”, який  на початку року наклав Печерський районний суд столиці. Таким чином прокуратура хотіла зберегти стратегічне для держави  підприємство. Відповідно до ухвали, суд не забороняє користуватися та володіти вказаним майном його власникам. В той же час  розпоряджатися та відчужувати майно заводу нові власники не можуть. 

Під час вчорашнього брифінгу Давид Арахамія повідомив, що народні обранці побували на заводі та поспілкувалися з працівниками. Їх кількість за останній час збільшилась від сотні до 700 осіб. Заяви про те, що суднобудівний завод “Океан” ріжуть на метал та хочуть перетворити його на зерновий термінал, Арахамія назвав інформаційною атакою. Через це професіонали, які займаються суднобудуванням, хочуть покинути країну та виїхати за кордон. Насправді на завод закупили нове обладнання та вже виробляють опори для мостів. 

“Ми будемо звертатися до генерального прокурора з проханням не наносити шкоду репутації будівельників. Репутація дуже важлива в цьому бізнесі і вони вже втратили кілька замовлень… Хочемо, щоб зняли всі обмеження з компанії, щоб компанія продовжувала працювати у штатному режимі, а слідство хай розбирається”, – повідомив Давид Арахамія. 

Народна депутатка Анна Скороход запропонувала націоналізувати МСЗ “Океан”

На брифінг миколаївських нардепів прийшла їх колишня колега по партії “Слуга Народу” Анна Скороход, яка наприкінці 2019 року залишила ряди фракції. Вона задала Давиду Арахамії ряд запитань, які б дозволили розібратися у ситуації з розкраданням майна суднобудівного заводу: “Чи знайомі ви з містобудівними умовами для будівництва перевалочного пункту для зернових та олійних культур? Чи знайомі ви з рішенням Верховного суду України від 24 червні 2015 року, яким договори, за якими проводилося банкрутство і продаж підприємства були визнані нікчемними?  Чи знайомі ви з наданою “Укрзалізницею” інформацією щодо того, скільки вивозилося металолому з 2016 року з території заводу “Океан”. 

Народна депутатка повідомила, що вже наступного тижня особисто планує відвідати завод  та подивитись не ті цехи, які демонструють під час екскурсії, а ті, яких вже немає. Про це вона вже домовилася з Капациною. Також Скороход порадила нардепам від Миколаївщини розглядати всі факти, щоб не виглядати смішними. Вона додала, що провела особисте розслідування, щоб докопатися до правди. Тепер у Скороход є всі документи, які стосуються рейдерства на МСЗ “Океан”, дані про кінцевих бенефіціарів заводу, які знаходяться в Росії,  а також інформація стосовно тих, хто проводив аукціон з продажу заводу, їх кінцевий бенефіціар знаходиться в ЛРН. Зважаючи на всі ці фактори народна депутатка запропонувала взагалі націоналізувати завод “Океан”. 

“У зв’язку з такою ситуацією, зважаючи що дане підприємство є стратегічним для України, я взагалі пропоную його націоналізувати. Для того, щоб у нас не було жодних питань щодо того, хто і як розкрадає суднобудівну галузь Україи”, – Анна Скороход запросила миколаївських нардепів долучитись до написання законопроекту про націоналізацію суднобудівного заводу “Океан”. 

Дана пропозиція Миколі Капацині не сподобалася і він заявив, що право приватної власності є священним.

.,.,.,.